אדמו"ר הריי"צ

רבי יוסף יצחק שניאורסון - האדמו"ר הריי"צ (בעגת חסידי חב"ד אדמו"ר הקודם ובמקור באידיש דעֶר פריעֶרדיקעֶר רבי - הרבי הקודם) (י"ב בתמוז תר"מ - י' בשבט תש"י), הוא האדמו"ר השישי בשושלת אדמו"רי חב"ד, בנו של הרבי שלום דובער (האדמו"ר הרש"ב) ושטערנא שרה שניאורסון וחמיו של הרבי. מנוחתו כבוד באוהל בבית העלמין "מונטיפיורי" ברובע קווינס שבניו יורק.


כלליעריכה

לאלתר לתשובה - לאלתר לגאולה

אגרות קודש ח"ה אגרת א'תמ"ז

"הצעצוע הזה מפחיד רק את מי שיש לו עולם אחד והרבה אלילים, אבל אני יש לי אלוקים אחד ושני עולמות."

כאשר איימו עליו באקדח בעת מעצרו, רשימות המאסר

ידיעת ובשורת הטוב מאיש לרעהו, הוא אחד הדרכים בדרכי החסידות באהבת רעים, כי הוד כבוד קדושת אבותינו רבותינו הקודשים חפצו, אשר כל אנ"ש יהיה כמשפחה אחת ממש

אגרות קודש, ב' אייר תרצ"ה

"תנועת צדיק, ומכל שכן ראיה או שמיעת קול, צריך לפעול שלא ישכח לעד."

היום יום י"ד טבת

כשם שאסור להפחית חסרונות עצמו כך אסור להפחית מעלות עצמו

אגרות קודש אדמו"ר הריי"צ כרך ט"ו ע' ל'

אמריקה אינה שונה!

כשהגיע לאמריקה בשנת ת"ש (1940) [1].

חינוךעריכה

כשם שהנחת תפילין בכל יום הוא מצווה דאורייתא על כל יהודי, ללא חילוק בין גדול שבתורה לבין איש פשוט, כך הוא חוב גמור על כל יהודי לחשוב כל יום חצי שעה אודות חינוך הילדים ולעשות הכל, מה שבכוחו לעשות ויותר מכפי כוחו, לראות לפעול אצל הילדים, שילכו בדרך בהם מדריכים אותם.

היום יום כ"ב טבת

תהיליםעריכה

אמירת תהילים בכל יום, סיום ספר תהילים בשבת מברכים – על זאת צריך לשמור. הדבר נוגע לאדם עצמו, לבניו, ולבני-בניו.

היום-יום, כ"ה שבט (ספר-השיחות תרצ"ז עמ' 203)

תורהעריכה

אנשים טיפשים מחפשים רפואות בין ההרים, מתעסקים בדברים בטלים, מחפשים לא יותר מאשר אוויר (כלום), וכפי שאמרתי: כאבק פורח וכרוח נושבת , השבעים-שמונים שנה מתבזבזים על רוח ואוויר (עניינים חסרי תוכן).

הרפואה האמיתית היא התורה, ללמוד כמה ומה שניתן, ולהחזיק את לומדי התורה בממונו ובגופו בכסף, טירחא, ובנפשו. אנשים חכמים חיים את אור התורה והעבודה של תלמידי חכמים

תרגום חופשי מאידיש, מתוך קובץ מכתבים - אוהל יוסף יצחק ע' 215

דרכי החסידותעריכה

בדרכי החסידות אין חילוקי דרגות, הן דבר השווה לכל נפש. לדרכי החסידות - כולם מוכשרים

לקוטי דיבורים ח"א ליקוט ח' סי"ח

הערות שוליים

  1. כשהגיע אדמו"ר הריי"צ כעשר שנים לפני כן בשנת תרפ"ט הגיע הרבי לביקור בשיקגו, מצב היהדות בארה"ב בתקופה ההיא היה קשה ביותר, כמעט ולא היו ישיבות, היה קשה מאוד לשמור שבת, ויהודים רבים שכחו את מורשת בית אבא, בהגיעם לאמריקה. כאשר הרבי הגיע לארצות הברית, ביקורו עשה רושם עז, אלא שיהודים אמרו לו בתמימות: רבי, אמריקה שונה, הם התכוונו שכאן אי אפשר להיות יהודי "מהסוג הישן" הרבי הכריז "אמריקה אינה שונה". גם באמריקה ניתן להיות יהודי נאמן.