חב"דציטוט:עקרונות וקווים מנחים לכתיבת ביקורת: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דציטוט, מאגר ציטוטים חב"דים חופשי.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "{{עקרונות וקווים מנחים}} '''חב"דציטוט:עקרונות וקווים מנחים לכתיבת ביקורת''' ישנם ערכים בהם מופיעה ביקורת על נשוא הערך. להלן מספר כללים וקווים מנחים בנושא פסקאות ביקורת. *'''מה ראוי לביקורת''' מטרת הביקורת היא הימנעות ממתן 'הכשר' לחוסר הצמדות להלכה ולדברי הרבי....")
(אין הבדלים)

גרסה מ־22:51, 31 באוקטובר 2024

עקרונות וקווים מנחים

מדיניות הכתיבה בנושאים ספציפיים

חב"דציטוט:עקרונות וקווים מנחים לכתיבת ביקורת

ישנם ערכים בהם מופיעה ביקורת על נשוא הערך. להלן מספר כללים וקווים מנחים בנושא פסקאות ביקורת.

  • מה ראוי לביקורת מטרת הביקורת היא הימנעות ממתן 'הכשר' לחוסר הצמדות להלכה ולדברי הרבי. לכן בחב"דציטוט תכתב ביקורת אך ורק על גופים ואישים ציבוריים או על מעשים שנעשו באופן ציבורי.
  • מה לא ראוי לביקורת אין ענייננו בפרסום התנהגויות שליליות כשאין בכך את הצורך הנ"ל בצורה ברורה וממשית. לכן כל עוד לא מדובר בעובדה שהיא חלק עיקרי ומפורסם בביוגרפיה של האדם (התנהגות שלילית פומבית ומתריסה), אזי גם כאשר ישנה התנהגות לא ראויה היא לא תאוזכר בערך (דוגמאות בהם נדרשת ביקורת בערך: אדם שהתפרסם בכך שהתנגד לדברי הרבי, אדם שפעל להכשלת חוק מיהו יהודי, אדם שחילל שם שמיים ברבים. דוגמאות בהן אין לכתוב ביקורת בערך: פלוני הלשין על חברו לשלטונות וגרם לו לנזק כבד, אלמוני הורשע בגניבה מהמוסד בו עבד.

כמו כן אין מקום לביקורת כלפי גופים, מוסדות או אישים בשל היצמדותם להלכה ולדברי הרבי. לדוגמה: בערך חסידות חב"ד לא תכתב ביקורת על כך שלא נוהגים לאכול סעודה שלישית, ובערך מטה משיח לא תכתב ביקורת על כך שהם מפרסמים כי הרבי הוא מלך המשיח.

  • ענייניות ביקורת באתר חב"דציטוט חייבת להכתב בצורה עניינית ותימנע מרכילות ולשון הרע.
  • עובדות. אין מקום לביקורת כוללנית בסגנון "פלוני נלחם בכך וכך", "פלוני מתייחס בזלזול להוראות הרבי". יש לפרט מה המלחמה? מהם ההוראות? במה מתבטא הזלזול? תאריכים?
  • מקורות. למרות שמקורות חשובים בכל תחום בחב"דציטוט, בפסקאות ביקורת הם הכרחיים.
  • זהירות מכתיבה לגופו של איש. לא ייכתב כי "פלוני נזרק מחסידות חב"ד" או "מוסד פלוני לוחם ברבי"; אלא "פלוני עשה כך וכך והתבטא בסגנון כזה וכזה, שאינו מתאים עם הלכה פלונית/הוראה מסויימת של הרבי". כחלק מזה, יש להזהר מכינויים ותוארים ("מחטיא", "קיצוני", "כופר" וכד') ולהתמקד בעובדות בלבד.
  • ייחוס: מי אמר את הביקורת? ביקורת ללא שם האומר כמוה כביקורת אישית של הכותב. יש לייחס את הביקורת למישהו ולא לכתוב באופן סתמי, למשל: "רבני חב"ד{{הערה|במכתבם מיום ...}} טענו כנגד פלוני שהוא ..." "הרב פלוני יצא כנגד מוסד פלוני בטענה ש...".
בכל שאלה אפשר לפנות כאן, או בכתובת הדואר האלקטרוני: chabadtzitut@gmail.com